Blog

Numită în vremurile de demult „Cetatea Țărănească”, azi Cetatea Râșnov este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Transilvania. Turiștii care ajung în Brașov sau în Râșnov nu ratează ocazia de a ajunge la Cetate, de unde vor avea o priveliște magnifică asupra orașului.

Blog Cetatea Rasnov

Cu o istorie fantastică, cu o arhitectură medievală și cu numeroase obiective turistice, Cetatea Râșnov este vizitată zilnic de zeci de turiști. Foarte aproape de Cetatea Râșnov mai sunt și alte atracții care merită vizitate, precum Biserica Evanghelică, Castrul Roman de la Cumidava, Cheile Râșnoavei sau Biserica Ortodoxă cu Cimitirul Eroilor.

Cei mai mulți turiști ajung în Râșnov la începutul verii, atunci când se desfășoară Festivalul Ecvestru și Zilele Râșnovului, marcate cu dansuri, cântece populare, defilări ale călușarilor și demonstrații cu trăsuri și cai.

Cu se poate urca la Cetatea Râșnov?

lift rasnov

Construită pe culmea dealului aflat în sudul orașului Râșnov, se spune despre Cetatea Râșnov că este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale transilvănene. […]

Cine a trăit în Cetatea Râșnov?

Cele mai multe dovezi arheologice arată că Cetatea Râșnov a fost locuită, în principal, de râșnovenii secolului XIII-XIV. Construită din piatră și cu ziduri înalte, cetatea trebuia să apere locuitorii de invaziile militare tot mai frecvente la acea vreme. Au fost identificate 83 de încăperi în cetate, folosite, cel mai probabil, în timpul asediilor. Alte dovezi arată și că primii coloniști sași aduși în Țara Bârsei au contribuit prin eforturile lor la dezvoltarea cetății. Singura dată când Cetatea Râșnov s-a predat a fost în anul 1612, când a fost ocupată de principele Transilvaniei, Gabriel Bathory. Un an mai târziu, s-a reluat stăpânirea cetății, sașii plătindu-i lui Gabriel Bathory 3000 de florini.

Cele mai multe dovezi arheologice arată că Cetatea Râșnov a fost locuită, în principal, de râșnovenii secolului XIII-XIV. Construită din piatră și cu ziduri înalte, […]